Lojistik sektörü: Taşıma, depolama, paketleme ve elleçlemeden oluşan fiziksel akış ile gümrükleme, sigorta, gözetim, stok yönetimi ve sipariş yönetiminden oluşan hizmet akışıdır. Ticari olarak düşünüldüğünde müşterilerin, firmaların veya kuruluşların ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretim noktasından tüketim noktasına kadar taşınması ve transfer dahil tüm süreçlerin takip edilerek taleplerinin karşılanmasını beklemesidir. Sevkiyat, envanter, depolama, malzeme taşıma ve paketleme bilgilerinin konsolidasyonunu kapsar. Lojistik işletme sorumluluğu, hammaddenin coğrafi konumu, prosesin işletilmesi ve ihtiyaçların düşük maliyetle karşılanarak işin tamamlanmasıdır.
Nakliye ve lojistik sektörü nedir?
Lojistik sektörünün ne olduğu konusu, üretici, imalatçı ve ihracatçıların ürünlerini yurt içinde veya uzak ülkelere istedikleri adrese güvenli ve hızlı bir şekilde gönderebilmeleridir. Profesyonel şirketler, dört farklı taşıma modu ile teslim eder. Uluslararası lojistik ve taşımacılık bölümünün temel amacı, firmaların aldıkları bilimsel eğitimi işlerine veya projelerine yansıtarak, ulusal ve uluslararası ticarette lojistiğin adeta ön saflarında yer almalarını sağlamaktır.Türkiye'de kaç tane lojistik şirketi var?
Türkiye'de sektörde faaliyet gösteren 3 bin lojistik firması var. Son dönemde ABD, Avrupa ve Türkiye'nin yakın coğrafi bölgelerinde yatırımları ile küresel pazarlarda söz sahibi olan birçok Türk şirketi bulunmaktadır. Sizlere bu firmalar hakkında bilgilendirici haberler vereceğiz.
Son düzenleme: